MÖT EN EXPERT DIREKT

FÅ SNABB LINDRING

Vi har akuttider!

Naprapat- och sjukgymnastbehandling är mycket effektivt för både unga och gamla. Alla gynnas! Från toppidrottare till mindre fysiskt aktiva. 

Det lämpar sig lika bra för akuta som för mindre akuta och även kroniska besvär. 

Du har rätt till ett liv utan smärta!
Ring för mer information (0171 – 298 68) eller boka tid direkt på webben. 

Överlägsen kombination
Vi uppnår bästa resultat genom att kombinera naprapat- och sjukgymnastbehandling. 

Vi kan hjälpa dig med bland annat: 

 • Ryggsmärtor/akut ryggont/ischias
 • Huvudvärk/spänningshuvudvärk
 • Nacksmärtor/torticollis
 • Skuldersmärta
 • Ont i fötter och hälsenor
 • Ont i knän och vader
 • Ont i höfterna


Ring


Boka online!

Telefon: 0171 – 298 68
SANDGATAN 13B
ENKÖPING

Pris

Endast

260

kronor per besök

 • Landstingets taxa gäller både vid nybesök och återbesök
 • Frikort gäller
 • Ingen remiss behövs!

Vanliga frågor

Ska jag acceptera att jag har ont?

Det är vanligt, främst för de som haft ont länge, att smärtan ses som en naturlig del av livet. Men ge inte upp! Det finns hjälp att få och flera olika vägar till ett smärtfritt liv.

I de fall smärtan inte kan tas bort helt kan den ofta lindras. Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Vad är dry needling?

Needling är en vidareutveckling av akupunktur som är utvecklat av smärtläkare. Det kan vara oerhört effektivt redan vid första behandlingen.

Det är ett speciellt effektivt behandlingsalternativ för att behandla muskulära problem och smärtor.

Jag kombinerar ofta med kiropraktik och stötvåg.

Vad är OMT3?

OMT står för Ortopedisk Manuell Terapi. Det är ett specialistområde för sjukgymnaster. Siffran anger antalet vidareutbildningar behandlaren har.

En OMT-fysioterapeut utför systematiska undersökningar med kliniskt resonemang som leder till heltäckande evidensbaserade behandlingar.

Patienten får också en förklaringsmodell till sina besvär. Det kan ske genom en genomgång av anatomi, funktion och de olika uppkomstmekanismerna till besvären.

Har du en fråga som inte besvaras här?
Ta kontakt! 

KontaktBoka online!

BEHANDLINGAR

En naprapat är specialist på rygg-, led- och muskelbesvär. Naprapater behandlar alla problem som är kopplade till muskel och led. Utbildningen till naprapat omfattar 4 års heltidsstudier vid Naprapathögskolan i Stockholm.

Ont i ryggen, nackproblem, en ond axel, fot och knäproblem, huvudvärk och idrottsskador är typiska problem som naprapaten ser. Naprapaten undersöker, diagnostiserar och behandlar med en mängd tekniker som manipulation, mobilisering, artikulering (ledbehandlingar), massage, stretching, triggerpunktsbehandling (muskel och mjukdelsbehandlingar) stötvågsbehandling. Här nedan kan du läsa mer om specifika behandlingar.  

undraw_doctors_hwty.png

DRY NEEDLING

Dry needling (DN) är en västerländsk form av akupunktur som bygger på grundläggande kunskaper i smärtfysiologi. Metoden är utvecklad av smärtläkare. Ett närliggande exempel är ”kvaddling”, som skulle kunna kallas ”wet needling”. 

Enligt vår erfarenhet är DN mycket effektivt vid muskulära smärttillstånd, även jämfört med många andra metoder som akupunktur och pressur.

Tillvägagångssättet är att man sätter en akupunkturnål i det som kallas för triggerpunkter. Man sticker några gånger i muskeln. Relativt ofta ”rycker” det i muskeln som ett tecken på att man träffat en triggerpunkt.

Man är ofta öm efter en behandling men resultatet kan vara slående med en rejäl minskning av besvär från det behandlade området.

STÖTVÅGSBEHANDLING

Vi har stor erfarenhet av stötvågsbehandling. Det är en metod som har blivit mycket populär hos idrottsutövare i hela världen, men den fungerar givetvis även för andra!

Vår sjukgymnast Johny Åhman är expert på stötvågsbehandlingar. Han har arbetat med stötvåg i 8 år på bland annat Agilokliniken, en av de ledande klinikerna på stötvåg i Sverige.

Ofta inleds behandling med ultraljudsdiagnostik på problemområdet. Detta för att bedöma om det finns ytterligare underliggande problem, till exempel senor som till viss del brustit.
Sedan formuleras en behandlingsplan som även inkluderar uppföljning och egenvårdsrådgivning.

Exempel på besvär som framgångsrikt behandlas med stötvåg:

 • Löparknä
 • Musarm
 • Tennisarmbåge
 • Hälsporre
 • Hälsenebesvär

Vill du hellre att vi kontaktar dig?

Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Vad våra patienter säger:

Jag har lidit av spänningshuvudvärk så länge jag kan minnas. Det blev bättre redan efter första besöket och försvan nästan helt efter tre.
Karin
Designer

Jag skadade foten på jobbet och fick tid redan nästa dag. Snabb och professionell hjälp gjorde att jag inte behövde boka om många kunder.
Mehras
Personlig tränare
Jag har ont mest överallt och det hjälper mycket att kunna komma hit på frikort.
Sture
Pensionär

Bli fri från din smärta.

Hör av dig till oss.


Ring


Boka online!